Despre Baile Herculane

Baile Herculane - Orasul Vechi
Baile Herculane - Centrul vechi
Statiunea Baile Herculane este una dintre cele mai vechi statiuni balneare ale lumii, cu o vechime atestata documentar de peste 1848 de ani. Situata pe Valea Cernei, la 5 km de principala artera rutiera ce leaga vestul tarii de Bucuresti – D.N. 6 (E70) si calea ferata internationala Bucuresti – Timisoara – Moravita, statiunea este accesibila si pe calea fluviala a Dunarii, fie dinspre est : Sulina – Galati – Drobeta Turnu Severin – Orsova, fie dinspre vest : Viena – Budapesta – Belgrad – Orsova. Aeroporturile cele mai apropiate se afla la Caransebes si Timisoara (aeroport international).
 
     Statiunea Baile Herculane este integrata în Parcul National Valea Cernei-Domogled, si are o pozitie deosebit de pitoreasca. Asezarea ei atractiva pe fascinanta vale a Cernei, la o altidudine de 160 m, pe aceiasi paralela cu Nisa si Venetia, îi confera un climat agreabil, cu influente mediteraneene.

 
 
     Originea Bailor Herculane se întinde pe o durata de aproape doua milenii. Atestarea documentara a statiunii dateaza din anii 153 e.n., fapt consemnat într-o tabula votiva din bai : « Zeilor si divinitatilor apelor, Ulpius Secundinus, Marius Valens, Pomponius Haemus, lui Carus, Val, Valens, trimisi ca delegati romani sa asiste la alegerea în calitate de consul a fostului lor coleg Severianus, întorcîndu-se nevatamati, au ridicat acest prinos de recunostiinta… ». În perioada civilizatiei romane, statiunea de pe Valea Cernei a constituit un important punct de atractie pentru aristrocatia Romei antice. Împresionati de exceptionala putere tamaduitoare a apelor sacre de pe Valea Cernei, romanii sositi în Dacia le-au închinat un adevarat cult balnear sub semnul tutelar al lui Hercules.
 Muzeul din Baile HerculaneIstoricul Statiunii
 

    
 Statiunea Baile Herculane are un patrimoniu istoric de exceptie, memoria vie a 1848 de ani de existenta (153 – 2001) neîntrerupta a statiunii. Din timpul romanilor au ramas numeroase vestigii : apeducte, bai, statui, monede, tabule votive ridicate ca semne de multumire aduse zeilor pentru vindecare. Dupa 1718 (Pacea de la Passarovitz) începe istoria moderna si contemporana a Bailor Herculane, în cadrul Imperiului austriac. Din 1736 începe reconstructia si modernizarea « bailor », a cailor de acces, granicierii banateni construind aici majoritatea edificiilor din statiune, care poarta amprenta unui baroc austriac impresionant. Statiunea este vizitata de-a lungul timpului de mari personalitati, între care : împaratul Iosif al II-lea , împaratul Francisc I si împarateasa Charlotte, împaratul Franz Iosef si împarateasa Elisabeta. În 1852, împaratul Austriei considera Baile-Herculane ca fiind « ceea mai frumoasa statiune de pe continent », iar împarateasa Elisabeta – pasionata, îndragita, distincta, si armonioasa Sissi – scrie un jurnal intim în care Baile Herculane sunt o prezenta distincta si încîntatoare. În statiune exista Muzeul Nicolae Cena, ale carui colectii au început sa fie constituite începând cu anul 1922.
 

     Existenta neântrerupta de doua milenii a statiuni Baile-Herculane a fost favorizata de eficacitatea miraculoasa a izvoarelor termale, dar si de pitoreasca asezare a statiunii într-o vale adapostita de munti, de o frumusete aparte. Dotarea tehnico-edilitara de prim rang la un confort de înalta tinuta si bogata diversificare a metodelor de tratament de la cura balneara clasica la diverse metode de fizio si electroterapie, masaje, acupunctura, etc. au conferit acestei statiuni un înalt grad de atractivitate.

     Statiunea dispune de locuri de cazare în marile si modernele hoteluri sanatorial-balneare, moteluri, pensiuni turistice, camere la localnici într-un cadru agreabil, de asemenea camping în interiorul sau exteriorul orasului. Multiplele mijloace de recreere si divertisment – restaurant, baruri, terase de vara, bazine de înot cu apa termala, sauna, masaj, biliard, etc. – precum si posibilitatile de drumetie si excursii în statiune si pe valea Cernei, constituie o atractie în plus pentru vizitatorii orasului statiune balneara Baile-Herculane.
 
     Grota Haiducilor - Fragmentele ceramice, uneletele si armele din piatra gasite cu prilejul sapaturilor arheologice din „Grota Haiducilor“ releva ca civilizatia primitiva din aceasta zona atinsese un stadiu ridicat de dezvoltare. 
 
     Tabula votiva - ridicata de cei cinci cetateni romani fruntasi din Dacia, trimisi la Roma pentru alegerea lui Severianus in anul 153 d.Ch., atesta 1848 de ani de existenta a Bailor Herculane. 
Altar Votiv  
Baile Herculane - Grota Ape TermaleBaile Herculane - Monument istoric - Votiva
     Termele Romane - Termele romane si alte constructii utilitare (apeducte, bazine) valorifica izvoarele numite „ape sacre ale lui Hercules“. 
     Din 1736 incepe reconstructia si modernizarea bailor, cailor de acces si a edificiilor. In 1772 zona este vizitata de imparatul Iosif al II-lea. 1847 este anul in care se monteaza renumita statuie din bronz a lui Hercules, opera a maestrilor Romel Mayer si Glantz din Viena. 
Imagine Din Secolul XVIII. Baile Herculane - Grota Haiducilor
 
 
În anul 1852 imparatul Austriei considera Baile Herculane ca fiind „cea mai frumoasa statiune de pe continent”, iar împarateasa Elisabeta - pasionata, îndragita, distincta si armonioasa - Sissi - scrie un jurnal intim în care Baile Herculane sunt o prezenta distincta si încântatoare. În statiune exista Muzeul Nicolae Cena, ale carui colectii au început sa fie constituite începând cu anul 1922.
Existenta de doua milenii a statiunii Baile-Herculane a fost favorizata de eficacitatea miraculoasa a izvoarelor termale, fiind socotite un „dar al zeilor” dar si de pitoreasca asezare a statiunii într-o vale adapostita de munti, de o frumusete aparte. Dotarea tehnico edilitara de prim rang la un confort de înalta tinuta si bogata diversificare a metodelor de tratament de la cura balneara clasica la diverse metode de fizio si electroterapie, masaje, acupunctura, etc. au conferit acestei statiuni un înalt grad de atractivitate. Multiplele mijloace de recreare si divertisment, restaurante, baruri, terase de vara, cluburi si discoteci, cazinouri, bazine de înot cu apa termala, sauna, masaj, biliard, etc. - precum si posibilitle de drumetie si excursii în statiune si pe Valea Cernei, constituie o atractie în plus pentru vizitatorii orasului statiune balneara Baile Herculane.

{youtube}wCDomuT2eFU{/youtube}

Harta Orasului BAILE HERCULANE:
Harta orasului Baile Herculane
Orasul statiune Baile Herculane este situat in sud-vestul Romaniei, la intersectia paralelei 450 52I N cu meridianul 230 52I E, avand aceeasi pozitie cu Venetia si Nisa.
Judetul Caras Severin
Caras Severin
Se afla pe magistrala transeuropeana E 70, la o distanta de 380 km de Bucuresti.
Harta Romaniei
Cel mai apropiat aeroport se afla la Caransebes – 70 km urmat de Craiova 160Km
Prin Baile Herculane trece calea ferata internationala Bucuresti - Timisoara - Budapesta
Gara Baile Herculane
Baile Herculane se afla pe malurile raului Cerna, intre Muntii Mehedinti la Est si Muntii Cernei la Vest. Altitudinea este de 168 metri si se respira un aer ionizat ca la o inaltime de 3000 de metri.
Climatul este de tip depresionar cu influente vestice si sud-mediteraneene, avand o temperatura medie anuala de 10,5 0C. Presiunea medie atmosferica este de 750,6 mb. Vanturile dominante sunt cele de Sud, viteza lor medie este redusa: 1,6 m/s.

       Orasul Baile Herculane are o populatie de aproximativ 9000 de locuitori: romani, germani, maghiari, sarbi si croati. Acestia sunt reprezentati in Consiliul Local de 15 consilieri.
       Principalele forte politice din Baile Herculane sunt filialele judetene ale Partidului Democrat Liberal si ale Partidului National Liberal, acestea doua dominand si viata politica a orasului.
       Administratia locala a acordat pana acum titluri de cetateni de onoare pentru mai multi politicieni. Dintre acestia se remarca dl. Adrian Nastase si fostul ministru si dl. Sorin Frunzaverde, actualmente Presedinte Al Consiliului Judetean.
Primaria Orasului Baile Herculane
       
Primarul orasului Baile Herculane este Domnul Vasilescu Nicusor, Viceprimarul este domnul Lalescu Ionut. Dintre consilierii locali, 7 sunt membrii PDL, 3 sunt membrii PNL, 2 membrii PSD, 2 membrii PC, 1 membru PRM.
       Primarul, viceprimarul, secretarul orasului formeaza impreuna cu aparatul propriu al Consiliului Local, PRIMARIA ORASULUI, institutie publica cu activitate permanenta care duce la indeplinire prevederile constitutiei si ale legilor tarii, ale Decretelor Presedintelui Romaniei, ale hotararilor Guvernului, ale actelor emise de ministerele statului si alte autoritati ale administratiei publice centrale, hotararilor Consiliului Judetean, ale Consiliului Local si solutioneaza problemele curente ale colectivitatii. Ca functie majora si de baza, primaria asigura respectarea drepturilor si libertatilor fundamentale ale cetatenilor.
Consiliul Local Baile Herculane
          Primarul orasului Baile-Herculane, ca autoritate executiva, subordoneaza personalul ce încadreaza serviciile functionale ale Primariei, organizeaza si conduce activitatea de servicii publice în scopul solutionarii hotarârilor Consiliului local municipal si a dispozitiunilor legale în vigoare.

Cai de acces spre Baile Herculane:
Aeroporturi:
Caransebes - 80 Km
Craiova - 160Km
Rutiere:
Strada europeana E70
Drumul European E70
 
Cai Ferate:
In Baile Herculane se gaseste Gara Cfr prin care trece inclusiv garnitura de tren international  Bucuresti - Timisoara - Budapesta. In Baile Herculane opresc absolut toate trenurile: IC, Express, Rapid, Accelerat, Personal.
CFR Romania - Gara din Baile Herculane
Prin oras:
Pentru a va putea deplasa prin oras o puteti face cu:
Autobuzul - Societatea Loctrans - circula din 30 in 30 de minute la fix si la si jumatate (Ex: 15.00, 15.30), orele fiin de plecare din Gara sau din Centru, traseul autobuzului strabatand tot orasul Baile Herculane.
Taxiul - Cele mai importante firme de taxi fiind Enida, Versant. Statii de taxi se gasesc atat la gara, cat si la ugsr. Numere de taxi: 0721721514, 0720666740
 

TRANSPORT DE PERSOANE BAILE HERCULANE - RESITA si RETUR

Rezervari la numarul de telefon 0745209443

Numere de taxi Baile Herculane: Taxi Sorin Burcu 0765517135


Taxi Baile Herculane - Telefon 0767324797, 0753496112, 0729571193 Taxi Herculane Ciprian


Mersul Trenurilor 2015

Mersul Trenurilor 2015

IR Tren 01:31 01:32 SNTFC Timisoara Nord (22:21) - Lugoj (23:18) - Caransebes (23:49) - Baile Herculane (01:31) - Orsova (01:54) - Drobeta Turnu Severin (02:23) - Filiasi (03:58) - Craiova (04:35) - Caracal (05:33) - Rosiori Nord (06:28) - Videle (07:18) - Bucuresti Nord (08:10)
IR Tren 03:46 03:48 SNTFC Bucuresti Nord (21:45) - Videle (22:33) - Rosiori Nord (23:14) - Caracal (23:59) - Craiova (00:43) - Filiasi (01:18) - Drobeta Turnu Severin (02:52) - Orsova (03:23) - Baile Herculane (03:46) - Caransebes (05:12) - Lugoj (05:53) - Timisoara Nord (06:59)
R- Tren 04:21 04:22 SNTFC Orsova (03:54) - Baile Herculane (04:21) - Mehadia Noua Hm (04:25) - Caransebes (06:21)
IR Tren 05:10 05:12 SNTFC Curtici (00:21) - Arad (00:37) - Timisoara Nord (01:34) - Lugoj (02:56) - Caransebes (03:30) - Baile Herculane (05:10) - Orsova (05:35) - Drobeta Turnu Severin (06:04) - Filiasi (07:33) - Craiova (08:00) - Golenti (10:45)
IR Tren 06:24 06:25 SNTFC Mangalia (19:43) - Neptun (19:51) - Eforie Sud Hm (20:43) - Constanta (21:20) - Medgidia (22:09) - Fetesti (22:54) - Ciulnita (23:17) - Bucuresti Baneasa (00:12) - Videle (01:06) - Rosiori Nord (01:48) - Caracal (02:32) - Craiova (03:18) - Drobeta Turnu Severin (05:26) - Orsova (06:01) - Baile Herculane (06:24) - Caransebes (07:53) - Lugoj (08:32) - Timisoara Nord (09:40)
IR Tren 08:29 08:31 SNTFC Timisoara Nord (05:30) - Lugoj (06:27) - Caransebes (07:00) - Baile Herculane (08:29) - Orsova (08:53) - Drobeta Turnu Severin (09:22) - Filiasi (10:55) - Craiova (11:22) - Caracal (12:07) - Rosiori Nord (12:55) - Videle (13:43) - Bucuresti Nord (14:30)
R- Tren 09:56 09:57 SNTFC Caransebes (07:57) - Mehadia Noua Hm (09:52) - Baile Herculane (09:56) - Toplet (10:05)
IR Tren 11:38 11:40 SNTFC Bucuresti Nord (05:45) - Videle (06:33) - Rosiori Nord (07:14) - Caracal (07:58) - Craiova (08:41) - Filiasi (09:13) - Drobeta Turnu Severin (10:44) - Orsova (11:15) - Baile Herculane (11:38) - Caransebes (13:03) - Lugoj (13:34) - Timisoara Nord (14:35) - Arad (15:35) - Curtici (15:53)
R- Tren 14:16 14:17 SNTFC Toplet (14:08) - Baile Herculane (14:16) - Mehadia Noua Hm (14:20) - Caransebes (16:24) - Zagujeni (16:41) - Lugoj (17:19) - Timisoara Nord (18:48)
R- Tren 15:12 15:13 SNTFC Caransebes (13:13) - Mehadia Noua Hm (15:08) - Baile Herculane (15:12) - Orsova (15:40)
RE Tren 16:22 16:23 SNTFC Timisoara Nord (13:00) - Lugoj (14:10) - Caransebes (14:40) - Baile Herculane (16:22) - Orsova (16:59) - Drobeta Turnu Severin (17:28)
R- Tren 16:44 16:45 SNTFC Orsova (16:17) - Baile Herculane (16:44) - Mehadia Noua Hm (16:48) - Caransebes (18:56)
IR Tren 16:50 16:52 SNTFC Bucuresti Nord (10:45) - Videle (11:33) - Rosiori Nord (12:14) - Caracal (13:02) - Craiova (13:46) - Filiasi (14:18) - Drobeta Turnu Severin (15:56) - Orsova (16:27) - Baile Herculane (16:50) - Caransebes (18:14) - Lugoj (18:47) - Timisoara Nord (19:47)
IR Tren 17:00 17:02 SNTFC Curtici (12:12) - Arad (12:27) - Timisoara Nord (13:18) - Lugoj (14:48) - Caransebes (15:22) - Baile Herculane (17:00) - Orsova (17:24) - Drobeta Turnu Severin (17:53) - Filiasi (19:20) - Craiova (19:47) - Caracal (20:30) - Rosiori Nord (21:13) - Videle (22:03) - Bucuresti Nord (22:50)
R- Tren 18:47 18:52 SNTFC Timisoara Nord (14:21) - Lugoj (15:37) - Zagujeni (16:18) - Caransebes (16:27) - Mehadia Noua Hm (18:43) - Baile Herculane (18:47) - Orsova (19:19)
RE Tren 18:50 18:51 SNTFC Drobeta Turnu Severin (17:54) - Orsova (18:23) - Baile Herculane (18:50) - Caransebes (20:29) - Lugoj (21:13) - Timisoara Nord (22:19)
R- Tren 20:41 20:42 SNTFC Orsova (20:14) - Baile Herculane (20:41) - Mehadia Noua Hm (20:45) - Caransebes (22:39)
R- Tren 21:35 21:42 SNTFC Caransebes (19:28) - Mehadia Noua Hm (21:31) - Baile Herculane (21:35) - Orsova (22:09)
IR Tren 21:40 21:42 SNTFC Bucuresti Nord (15:45) - Videle (16:33) - Rosiori Nord (17:14) - Caracal (17:59) - Craiova (18:43) - Filiasi (19:15) - Drobeta Turnu Severin (20:46) - Orsova (21:17) - Baile Herculane (21:40) - Caransebes (23:05) - Lugoj (23:42) - Timisoara Nord (00:40)
IR Tren 22:22 22:23 SNTFC Timisoara Nord (18:56) - Lugoj (20:02) - Caransebes (20:32) - Baile Herculane (22:22) - Orsova (22:46) - Drobeta Turnu Severin (23:21) - Craiova (01:33) - Caracal (02:23) - Rosiori Nord (03:08) - Videle (03:57) - Bucuresti Baneasa (04:50) - Fetesti (06:15) - Constanta (07:30) - Eforie Sud Hm (08:30) - Mangalia (09:21)
IR Tren 23:37 23:38 SNTFC Golenti (18:10) - Craiova (20:28) - Filiasi (21:16) - Drobeta Turnu Severin (22:45) - Orsova (23:14) - Baile Herculane (23:37) - Caransebes (01:08) - Lugoj (01:42) - Timisoara Nord (02:41) - Arad (03:42) - Curtici (04:00)

Primaria Baile Herculane

ADRESA :  STR. MIHAI EMINESCU NR.10 COD.325200, BAILE HERCULANE JUD.CARAS SEVERIN  ROMANIA

E-MAIL: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.">Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

TELEFON: 00-40-255-560439

FAX: 00-40-255-560321

 

Romania - Caras Severin - Baile Herculane - Primaria statiunii

PRIMARUL ORASULUI  Baile Herculane - Miclau Cristian


Viceprimarul Orasului Baile Herculane: Penesel Stefan


Secretar: Vremescu Cristian

 

CONSILIUL LOCAL Baile Herculane ESTE FORMAT DIN 15 CONSILIERI:

Primaria Baile Herculane - Consiliul Local Baile Herculane

PROIECTE si lucrari efectuate de PRIMARIA BAILE HERCULANE:

Reabilitari la poduri, canalizare, canal, electricitate

Gradinita De Copii Floare De Colt

Sala De Sport Baile Herculane

Cinema 3D Baile Herculane

COMUNICATE:

Actiune de sterilizare a cainilor si pisicilor (12-13 septembrie 2013)

Institutii - Firme
In Baile Herculane se gasesc institutii :
Primaria Orasului
Politia Romana
Liceul "Hercules"
Policlinica Orasului
Statia Cfr
Gara Baile Herculane
Biserica Ortodoxa
 
Biserica Ortodoxa Baile Herculane
Manastirea Baile Herculane
Manastirea Baile Herculane 
Casa de Cultura
Casa de cultura din Herculane
Muzeul de Istorie 
Biserica Catolica
Biserica Catolica Baile0Herculane
  
 
Daca aveti un telefon mobil, nu va faceti griji pentru semnal.
In Baile Herculane este semnal pentru toti operatorii de telefonie mobila:
Vodafone, Orange, Cosmote, Zapp, Digimobil 
Telefoane Utile:

Politia Baile Herculane: 0255-560926
Primaria Baile Herculane: 0255-560439
SinRom Baile Herculane: 0255-560819
Hercules SA: 0255-561323
Ocolul Sivic: 0255-560178
BCR Baile Herculane: 0255-560792
De Asemenea puteti apela serviciul de urgenta 112
In Baile Herculane exista ca institutii Politia Romana, Serviciul de Ambulanta si Pompieri.
Cel mai apropiat Spital este la 16 km de oras in localitatea Orsova. 
Firme
Printre firmele mai importante din Baile-Herculane gasim:
Statia Peco B. Herculane,  Societate de transport Loctrans, Grupul de hoteluri SindRom Ugsr, Grupul de hoteluri Hercules SA, Complex Cerna, Firma Constructii si turism Staicons Company Srl, ISP NetComService Srl.
Supermarketuri: Spar ( 16 km - Orsova ), Penny (16km - Orsova) 
Peco Baile Herculane
Peco Baile Herculane
Centru de developare
 
Centru de developare
Fabrica de Apa plata Herculane
Spalatorie AUTO ( la intersectia str. trandafirilor cu Podul din Sat)
Frizerie (zaoan Piata Blocuri)
Close
Print

MISA si-a închiriat platoul Coroninii din statiunea montana Baile Herculane

Adeptii lui Gregorian Bivolaru au închiriat deja platoul Coronini din statiunea Herculane, unde, în luna mai, îsi vor desfasura traditionalele meditatii în spirala.

Potrivit edililor din Herculane, anul acesta yoghinii vor plati aceleasi sume ca si anul trecut pentru a  dispune de peisajul montan. „Vor veni ca în fiecare an, între 1 si 9 mai. Au închiriat platoul Coronini, pe care am cerut aceeasi suma ca si în 2009, adica 2500 de lei”, a declarat primarul Nicusor Vasilescu.

Primarul statiunii a mai adaugat ca pretul nu a  fost majorat deoarece Baile Herculane are nevoie de vizitele anuale ale yoghinilor, care s-au remarcat, în timp, drept unii dintre cei mai civilizati turisti.

„Am mentinut pretul pentru ca ei sunt turistii de care avem nevoie. Ne asteptam sa vina între 3000 si 4000 de persoane, care vor avea cazare la hoteluri, cât si la pensiuni sau particulari. În niciun an de când vin aici nu am avut probleme cu ei si nu am auzit de reclamatii, sunt foarte civilizati”, conchide primarul Nicusor Vasilescu.

Anul trecut, Simpozionul International de Yoga de la Herculane a strâns 5000 de participanti, inclusiv din Danemarca, Franta, Italia, Anglia, Ungaria, Finlanda, Cehia, Suedia. 
MISA 2010 - Baile Herculane

Sursa: evz.roTurism montan in statiunea de pe Valea Cernei. Locatia: Baile Herculane. De ce sa mergem la herculane? Obiectivele turistice oferite de statiunea bimilenara Baile Herculane sunt nenumarate. De la izvoarele cu apa termala ce pot vindeca diferite boli printre care reumatismul, la peisajele montane, stranduri cu apa termala, aerul ionizat din centrul vechi al statiunii precum si traseele montane, deliciul drumetilor, catre crucea alba, cascada Vanturatoarea, Grota cu aburi etc. Nenumaratele pensiuni turistice ofera reduceri de preturi si conditii excelente de cazare. Statiunea din sud vestul romaniei este cea mai veche statiune balneara din tara, in trecut statiunea era vizitata de mii de turisti din Germania, Suedia, Finlanda, Italia. Capacitatea de cazare s statiunii este de peste 5000 de locuri, prin pensiuni, hoteluri, vile si particulari. Populatia orasului Baile Herculane este de aproximativ 5000 de locuitori.

Turism montan Baile Herculane

Cea de-a 40-a editie a Festivalului International De Folclor Hercules organizat de Primaria Baile Herculane (Primar Vasilescu Nicusor, Viceprimar: Lalescu Ionut)  si Centrul Judetean Pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Caras Severin, Consiliul Judetean Caras Severin (Presedinte: Sorin Frunzaverde) alaturi de sponsorii locali Hotel International, Pensiunea Select, Hotel Trandafirul Galben, Pensiunea Magic, Hotel Cardinal si partenerii media Cerna TV alaturi de portalul www.baileherculane.ro, a ajuns la final.
Dealungul celor 5 zile de desfasurare al festivalului au fost prezenti pentru spectatori, telespectaorii Cerna TV si internautii paginii Baile Herculane urmatoarele ansambluri folclorice:
- luni 5 iulie spectacolul a fost sustinut de ansambluri din: Costa Rica, Olanda, Macedonia, Belint, Timis, Baile Herculane.
- marti 6 iulie spectacolul a fost sustinut de ansambluri din: Costa-Rica, Olanda, Macedonia, Turcia, Grecia, Serbia.
- miercuri 7 iulie spectacolol folcloric a fost sustinut de ansambluri folclorice din: Macedonia, Turcia si Grecia.
- joi 8 iulie spectacolul folcloric a avut reprezentanti din: Serbia, Baia Mare si Cluj-Napoca.
- vineri 9 iulie a fost inchiderea editiei si au fost prezente ansambluri folclorice din Serbia, Baia Mare, Cluj Napoca si Semenicul (Resita). 
Prezentatorii Festivalului International De Folclor Hercules Baile Herculane au fost Dan Liut (prezentator Banat TV) si Stefania Popeanca (eleva Lic. Hercules Baile Herculane).

In inchiderea editiei 40 a festivalului de folclor Hercules Baile Herculane, asa cum a luat cuvantul si la deschiderea lui, a lut cuvantul si in incheiere, din partea Primariei Baile Herculane, viceprimarul Dr. Lalescu Ionut, care a multumit tuturor ansamblurilor participante la festival, publicului numeros care a fost alturi pe toata durata de desfasurare de 5 zile, precum si telespectatorilor tv si cei care au urmarit live pe internet. Deasemenea viceprimarul Dr. Lalescu Ionut a spus: "Am fi bucurosi sa ne revedem si in 2011 la cea de-a 41 editie a Festivalului International De Folclor Hercules - Baile Herculane". Cam asta ar fi de spus despre editia 40 a festivalului de folclor din Baile Herculane, inchei articolul prin a spune cuvintele magice de la acest festival, cei care au asistat stiu despre ce este vorba : "Am zis!". Comentariile despre festival sunt binevenite.

Festivalul International De Folclor Hercules Baile Herculane 2010

Locuinte imperiale lasate in paragina intr-o statiune veche de aproape doua milenii, Baile Herculane. Statiunea Baile Herculane a fost vizitata de-a lungul timpului de marile capete incoronate ale Europei, dar si de alte personalitati marcante ale istoriei. Cladiri de patrimoniu, printre care si apartamentele imparatesei Maria Tereza, sunt astazi in paragina. Autoritatile promit masuri, dar n-au trecut la fapte.

Baile Herculane reprezinta una dintre cele mai vechi statiuni balneare ale lumii si cea mai veche statiune din Romania, cu o vechime atestata documentar de 1.849 de ani. Prima consemnare dateaza din anul 153 d.Hr. Izvoarele termale de aici au fost descoperite de legiunile romane in timp ce inaintau in a doua expeditie impotriva dacilor, pe timpul construirii cetatii Ad Mediam (Mehadia). Izvoarele au fost denumite Ad Aqvas Herculi Sacras Ad Mediam (Apele Sfinte ale lui Hercules de la Mehadia). Impresionati de puterea tamaduitoare a apelor de pe Valea Cernei, romanii sositi in Dacia le-au inchinat un adevarat cult balnear sub semnul tutelar al lui Hercules. Din acea perioada au ramas numeroase vestigii, apeducte, bai, statui, monede si tabule votive. Dupa retragerea ostilor romane de pe teritoriul Daciei, in secolul al III-lea, nu s-a mai auzit absolut nimic despre aceste bai timp de peste o mie de ani. Cronicile mentioneaza ca in 1380 baile erau sub stapanirea voievodului Dan. Ulterior au intrat in stapanirea turcilor, perioada in care acestea s-au ruinat complet. Abia in 1717, baile au fost redescoperite de austro-ungari, care pe timpul ocupatiei au construit o serie de pavilioane de cazare si stabilimente de bai, au introdus iluminatul electric si au construit linia de cale ferata Orsova – Timisoara.

 

Baile Herculane

Primaria orasului statiune Baile Herculane a colectat de la locuitorii si turistii orasului, timp de zece zile, 210 de pachete cu ajuoare pentru cetatenii din zonele afectate de inundatiile din ultima perioada, luna iunie 2010. Donatiile au venit din partea a 83 de familii din cea mai veche statiune balneara din Romania, iar ajutoarele constau în obiecte de îmbracaminte si alimente. Actiunea a fost coordonata la nivelul Prefecturii Judetului Caras-Severin de subprefectul Nicolae Verindeanu. Ajutoarele colectate la Baile Herculane urmeaza sa fie transportate sinistratilor din comuna Sauceni – Bacau, pe parcursul acestei saptamâni. Primaria Baile Herculane: Primar: Vasilescu Nicusor Viceprimar: Lalescu Ionut

Primaria Baile Herculane

Primaria Baile Herculane a gasit o modalitate perfecta benefica atat pentru ordinea pe sosea, cat si pentru bugetul local. Astfel, Primaria Baile Herculane impreuna cu Politia Baile Herculane vor bloca rotile si vor sanctiona cu amenda de 150 ron pe oricine va parca autoturismul in locuri in care acest lucru este interzis. Astfel, se spera ca in sfarsit va fi ordine pe strazile din statiunea Baile Herculane, mai ales in zonele aglomerate, langa strandul Hercules si strandul Cerna, acolo unde erau cele mai multe masini parcate pe strada, in loc nepermis, uneori chiar pe pod. Pentru parcare in centrul nou al orasului, Primaria Baile Herculane pune la dispozitie 2 parcari auto, cu plata si paza. In concluzie, mare atentie unde va parcati masina, s-ar putea za va treziti cu rotile blocate si nueste deloc ieftin, 150 de lei pe criza actuala inseamna cazare si mic dejun la un hotel de 3 stele in Baile Herculane, deci o zi in minus din sejurul dumneavoastra.

Parcare Baile Herculane. Locuri de parcare in zona centru UGSR.

Aqua Park in BAILE HERCULANE - Cel putin asta îsi doreste primarul Nicusor Vasilescu prin realizarea unor proiecte de m1are anvergura, printre care se regaseste si un Aqua Parc. Proiectul pentru Aqua Parc in Baile Herculane va fi sustinut de Ministrul Dezvoltarii si Turismului, Elena Udrea si este estimat la aproximativ 15 milioane de euro. Acua Parc-ul va avea aproximativ 1500 de locuri atat in exterior cat si in interior, va functiona pe tot parcursul anului si cu siguranta va ajuta la dezvoltarea turismului in zona.

Acua Parc Baile Herculane

Zilele trecute, primarul statiunii, Nicusor Vasilescu, s-a aflat la Bucuresti pentru a pune la punct, dupa cum ne-a spus, mai multe detalii în vederea obtinerii finantarii pentru o serie de proiecte. Unul dintre marile proiecte pentru care se asteapta finantare este un Aqua Parc.
„Locatia acestuia va fi pe Platoul Coronini si va fi cel mai modern parc acvatic din tara. Statiunea trebuie sa redevina ceea ce a fost, si fara demersuri, fara proiecte de anvergura, nu putem atrage turistii“, ne-a declarat primarul orasului Baile Herculane. Un alt proiect important are ca obiectiv realizarea unui centru multicultural în statiune.
„Locatia cinematografului vechi va deveni centru multicultural. Ne-am gandit la cele mai mici detalii, de la pop-corn pana la o sala ultramoderna. Eu cred ca, în viitorul apropiat, în statiune va fi unicul cinematograf modern din judet, în asa fel încat aici sa fie un loc de atractie pentru toti tinerii din Caras-Severin“, ne-a mai spus Vasilescu. Valoarea ambelor proiecte se ridica la milioane de euro.
Primarul sustine ca lista proiectelor este foarte lunga, însa prefera sa vorbeasca despre ele „doar atunci cand acestea se concretizeaza în fapte“.
Nina Curita

Zilele trecute, primarul statiunii, Nicusor Vasilescu, s-a aflat la Bucuresti pentru a pune la punct, mai multe detalii în vederea obtinerii finantarii pentru o serie de proiecte pentru Baile Herculane. Unul dintre marile proiecte pentru care se asteapta finantare Aqua Parc Baile Herculane, care va fi construit pe Platoul Coronini, locul unde in fiecare an se intalnesc yoghinii. Constructii similare ca Aqua Parc Baile Herculane se mai gasesc doar in Ungaria si Austria.

 

Acua Parc-ul din Baile Herculane va fi cel mai modern parc acvatic din tara. Autoritatile locale spera ca Aqua Park-ul din Baile Herculane sa fie gata in cel mult 15 luni, astfel am putea avea functional cel mai select acua parc la munte din Romania din vara anului 2013. Statiunea trebuie sa redevina ceea ce a fost, si fara demersuri, fara proiecte de anvergura, nu putem atrage turistii, a declarat primarul orasului Baile Herculane. Un alt proiect important are ca obiectiv realizarea unui centru multicultural în statiune.

Baile Herculane - Cazare Hotel Pensiune

Locatia cinematografului vechi va deveni centru multicultural. Ne-am gandit la cele mai mici detalii, de la pop-corn pana la o sala ultramoderna. Eu cred ca, în viitorul apropiat, în statiune va fi unicul cinematograf modern din judet, în asa fel încat aici sa fie un loc de atractie pentru toti tinerii din Caras-Severin, a mai spus Primarul Nicusor Vasilescu. Valoarea ambelor proiecte se ridica la milioane de euro.

Primarul sustine ca lista proiectelor este foarte lunga, însa prefera sa vorbeasca despre ele doar atunci cand acestea se concretizeaza în fapte.

Cazare Baile Herculane

Sursa: Caon.ro, Nina Curita

 

PROGRAM LIVE INCEPAND CU ORELE 19:00

Click Pentru LIVE

DATI CLICK AICI PENTRU A URMARI LIVE FESTIVALUL INTERNATIONAL DE FOLCLOR HERCULES BAILE HERCULANE Editia 43 - 2013

Puteti Urmari Live aspecte de la Festivalul International De Folclor Hercules

Baile Herculane - Editia 2013

Festivalul Hercules Baile Herculane LIVE

TAGS: Festivalul Hercules, Festivalul De Folcor Hercules, Festivalul Hercules LIVE, Baile Herculane LIVE, Herculane Live, Festival LIVE, Webcam LIVE, Webcam Baile Herculane, Herculane Live Webcam

Stiri Herculane

Pregatire bodyguarzi la Herculane

Incepînd de astazi, 28 iunie, ?i pîna sambata, 1 iulie, în statiunea Baile Herculane, cei mai buni specialisti români în contra-terorism vor sustine un stagiu de pregatire de trei zile pentru garzi de corp. Stagiul este organizat de Filiala Viena a Academiei Nationale Bodyguard, condusa de Adrian Braun, din Mehadia.

Citește mai departe...

Lipsesc 100.000 de euro din casieria Primariei Herculane

Aproape 100.000 de euro lipsesc din conturile Primariei Baile Herculane. Descoperirea a fost facuta recent, in urma unui control intern. Nimeni nu stie unde sunt banii. Un control intern a scos la iveala lipsa a 376.448 de lei  din conturile Primaria Baile Herculane.

Citește mai departe...

Festivalul rachiei din banat 2016

Incepe editia a 16-a a Festivalului rachiei din banat. Manifestarea se va desfasura în Parcul Central din Baile Herculane, pe parcursul unei singure zile, intervalul 08:30-10:30 fiind prevazut pentru pregatirea/instalarea produselor la standuri, iar deschiderea propriu-zisa a festivalului fiind programata cu începere de la ora 11.00. Sunt asteptati sa participe ca expozanti, producatorii de rachie din Caras-Severin dar si producatori de produse traditionale, iar pentru a se înscrie la festival trebuie sa sune la numarul 0255 – 211 450 pâna luni, 10 octombrie 2016.

Citește mai departe...

Miclau Cristian este noul Primar al statiunii Baile Herculane

Noul primar ales al statiunii Baile Herculane, este cel mai tanar dintre candidatii orasului pentru functia de primar, numele lui este Cristian Miclau si are 41 de ani. Miclau Cristian a castigat alegerile locale cun votul a aproximativ 700 de cetateni ai statiunii Baile Herculane.

Bai romane descoperite in Baile Herculane

In tempul sapaturilor facute pentru reinnoirea conductelor de apa si canalizare in centrul statiunii Baile Herculane, au fost descoperite ruinele unui bazin de apa termala de pe vremea romanilor. Primaria Baile Herculane se gandeste deja sa valorifice o parte din descoperirile ce se intind pe aproape 5 hectare, practic sub tot centrul statiunii Baile Herculane.

Citește mai departe...

Primaria Baile Herculane - Reabilitare reteaua de apa

Bugetul orasului Baile Herculane a fost rectificat astazi, de consilierii locali, cu suma de 912.000 lei, bani care reprezinta rambursarea TVA-ului ce va fi platita catre societatea Aqua Caras. Primarul Nicusor Vasilescu a anuntat ca au început lucrarile de reabilitare a retelei de apa-canal din statiune, zona Blocuri, care vor continua în centrul istoric. Joi, doui octombrie, vor demara lucrarile de asfaltare a arterei principale de circulatie, pe segmentul cuprins între intersectia cu Strada Zavoi si pâna pe DN 6.
Tot în sedinta de astazi, alesii locali au aprobat contractul de prestare a serviciului de salubrizare prin concesiune catre SC Ecologica Baile Herculane si a fost revocat dreptul de administrare transmis la SC Acvaterm de Consiliul Local Baile Herculane, pentru bunuri ce apartin domeniului public: sere, magazii si centrale termice, împreuna cu terenurile aferente. De asemenea, Consiliul Local si-a desemnat reprezentantii în consiliile de administratie ale Liceului Hercules, respectiv Gradinita Floare de Colt.


Sursa: Radio Resita

Festivalul comunitati-lor etnice din banat 2014 - Baile Herculane

Sâmbata, 13 septembrie centrul istoric al orasului Baile Herculane a fost plin de oameni veniti sa guste produsele expuse cu ocazia Festivalului Rachiei, dar sa si admire porturile populare ale comunitatilor din Banatul de munte . La Festivalul Comunitatilor Etnice din Banat  au participat ansambluri de muzica si dansuri grupuri apartind diferitelor comunitati etnice din Banatul de munte : sârbi, croati, germani, slovaci.

Alpinism

Sambata dimineata, 6 septembrie 2014 in orasul nostru a avut loc o comemorare. Evenimentul a fost tinut in memoria profesorului Eugen Seracin, cunoscut alpinist timisorean. Domnul profesor in lungii sai ani de activitate a fost un mentor, un prieten , un coleg pentru generatii intregi de alpinisti. Astfel, s-au adunat membrii a celor mai importante cluburi de catarat din zona si din  afara tarii. Comemorarea a avut loc la peretele de catarat de langa hotel Roman.

Vernisaj de pictura ,,Armonii cromatice ,,

Vernisajul de pictura ,,Armonii cromatice ,, a avut premiera vineri 5 septembrie. Acest eveniment de cultura a avut efectul scontat, a fost un success datorita prezentei publicului in numar foarte mare. Organizatorii au venit cu precizarea ca astfel de evenimente in Baile Herculane sunt la inceput, dar au gasit sustinerea necesara si astfel pe viitor actiunile  de cultura vor continua.

Citește mai departe...

Maraton Hercules - Baile Herculane 2014

 

Comisia tehnica a celei de a 5-a editii a Hercules Maraton Baile Herculane 2014 a desemnat aseara castigatorii editiei din acest an. La start s-au inscris aproape 400 de sportivi din toata tara si strainatate si toti au reusit sa treaca linia de sosire. Concursul s-a desfasurat atat la masculin cat si la feminin pe mai multe grupe de varsta.
Semimaraton feminin: primele 3 locuri au fost ocupate in ordine de Elena Moga 2:15:33; Gianina Ramona Tanase la 7 minte 20 de cstigatoare si Yana Sandieva
Semimaraton masculin: stefan Daniel Lupulesc 1:49:04; urmat de Paul Marius Brabiescu si Alin Flavius Tanase
Maraton feminin:
Ggrupa de varsta 18 – 29 de ani: Paula Dogaru, Daniela Virza si Andreea Florina Arsene;
Grupa de varsta 30 – 39 de ani: Iuliana Postica, Roxana sulea si Tanja Stojanovski
Grupa de varsta +40 de ani: Hiroko Ogawa; Georgeta Manolache si Elisabeta Santa
Maraton masculin:
Grupa de varsta 18 – 29 de ani: Viorel Palici, Tamas Bogya si Radu Milea;
Grupa de varsta 30 – 39 de ani: Marius Vasilache, Daniel Alexandru Florea si Mircea Geanta;
Grupa de varsta 40 – 49 de ani: Florin Marcel Laza, Gheorghe Codrea si Florian Petr;
Grupa de varsta + 40 de ani: Lazar Sangeorzan, Grigore Bobis si Zoran Markovic.
Nu s-au semnalat incidente deosebite,iar pe parcursul intrecerii, organizatorii – Clubul Sportiv Alternative din Timisoara, au asigurat puncte de hidratare a concurentilor, energizante si felii de lamaie.
in acest an traseul a fost unul spectaculos care a cuprins doar 1,5 Km de alergare pe sosea,la start, ceilalti fiind parcursi pe trasee montane cu o diferenta totala de altitudine de peste 2.000 de metri.
La start s-au inscris peste 400 de competitori.
Radio Romania Resita a fost principalul partener media al organizatorilor si a asigurat sonorizarea evenimentului.
Read more: http://www.radio-resita.ro/hercules-maraton-inchide-circulatia-in-zona-baile-herculane/#ixzz34Em9T3j6

Comisia tehnica a celei de a 5-a editii a Hercules Maraton Baile Herculane 2014 a desemnat aseara castigatorii editiei din acest an. La start s-au inscris aproape 400 de sportivi din toata tara si strainatate si toti au reusit sa treaca linia de sosire. Concursul s-a desfasurat atat la masculin cat si la feminin pe mai multe grupe de varsta.

 

Citește mai departe...

Teatrul de revista Constantin Tanase - Revista Revistelor

In data de 22 iulie 2013, Teatrul de revista Constantin Tanase, organizeaza evenimentul Revista Revistelor, un spectacol cu cele mai reusite momente artistice organizate de-alungul anilor din repertoriul teatrului de revista Constantin Tanase. Evenimentul se va desfasura in data de 22 iulie 2013 in statiunea Baile Herculane, la Gradina De Vara din Parcul Vicol. Pretul biletului de intrare la spectacol este de 30 de lei. Informatii suplimentare despre acest spectacol puteti gasi la numarul de telefon 0724689288.

Romtelecom vinde cladirea din Baile Herculane

Romtelecom va trece la inchirierea cladirii din statiunea balneara Baile Herculane. Imobilul se gaseste in zona UGSR, centrul nou al statiunii, are o suprafata de 1236 de metrii maptrati si este construita din parter, doua etaje si mansarda. Cele 18 camere duble si 1 apartament vor fi binevenite pentru a oferii servicii de cazare turistilor din Baile Herculane. Cazare Herculane

Ministrul turismului la Baile Herculane

Statiunea Baile Herculane se va schimba în bine în urmatorii ani. Este promisiunea facuta de ministrul Turismului, Maria Grapini, care a vizitat statiunea noastra. „Nici un ministru în afara de promisiuni nu a venit cu fonduri pentru a relansa turismul balnear. Daca ministerul nu sprijina dezvoltarea în anasamblu a statiunii, agentul de turism e mai retras”, se plânge Petru Silasi, proprietarul unui hotel.
Ministrul Turismului promite ca va readuce statiunea pe linia de plutire. „O sa ma ocup personal, sa vad cine este investitorul si de ce a lasat în paragina cladirile. Nu poti sa distrugi o zona istorica, o zona cu potential turistic peste nivelul mediu european”, a spus Maria Grapini. Sursa: digi24

Statiunea Baile Herculane se va schimba în bine în urmatorii ani. Este promisiunea facuta de ministrul Turismului, Maria Grapini, care a vizitat statiunea noastra. „Nici un ministru în afara de promisiuni nu a venit cu fonduri pentru a relansa turismul balnear. Daca ministerul nu sprijina dezvoltarea în anasamblu a statiunii, agentul de turism e mai retras”, se plânge Petru Silasi, proprietarul unui hotel. Ministrul Turismului promite ca va readuce statiunea pe linia de plutire. „O sa ma ocup personal, sa vad cine este investitorul si de ce a lasat în paragina cladirile. Nu poti sa distrugi o zona istorica, o zona cu potential turistic peste nivelul mediu european”, Citește mai departe...

Un nou strand s-a deschis in zona 7 izvoare, Baile Herculane

Miercuri 3 mai 2013, s-a dat spre folosinta un nou strand cu apa termala, la 5km de statiunea Baile Herculane. Strandul este situat in fosta parcare bine cunoscutului strand 7 Izvoare. Citește mai departe...

Hoti de cablu la Baile Herculane

In data de sambata 9 martie 2013, in jurul orelor 23:00, s-a furat o rola de cablu de fibra optica in statiunea Baile Herculane, chiar de pe stalpul de iluminat stradal, la aproximativ 500 de metri de Politia Baile Herculane. O declaratie in acest sens a fost depusa de catre un reprezentant al Primariei Baile Herculane, co-proprietara fibrei, luni 11 martie 2013. Hotii de cablu au incercat sa zmulga si de la compania de cablu locala Akta o portiune de cablu ce trecea peste raul Cerna, insa nu au reusit. Este de mentionat ca fibra optica nu poate fi valorificata decat in telecomunicatii, ea necontinand deloc fier sau cupru, lucru nestiut probabil de infractiori.

Liceul Hercules - Hai cu alai. Alaiul usturoiului. Sfantul Andrei

Astazi 29.11.2012,in Baile Herculane, s-a desfasurat actiunea „Hai cu alai. Alaiul usturoiului”, în cadrul unui proiect educational initiat de un grup de profesori si elevi de la Liceul „Hercules” din localitate, coordonat de catre d-na prof. Despina Balteanu. Manifestarea intrata deja în calendarul Citește mai departe...

Festivalul Folcloric Ceh - Baile Herculane 2012

In perioada 06-07.10.2012, se va desfasura evenimentul ,,Festivalul Folcloric Ceh" pentru copii si tineret, o  manifestarea cultural-artistica sub forma unei parade populare de prezentare a portului specific cehesc si alte programe cultural artistice. Organizatori Uniunea Democrata a Slovacilor si Cehilor din Romania, Filiala Zonala Ceha a Banatului de Sud cu sprijinul Primariei Baile Herculane.

Tragedie in Grota Haiducilor Baile Herculane

Un turist a fost gasit mort in Grota Haiducilor din Baile Herculane. Cel mai probabil, acesta s-a sufocat, temperatura din interiorul grotei ajungand si la 70 de grade celsius. El a fost descoperit la aproximativ 250 de metri de la intrarea in grota, de catre alti turisti.

Citește mai departe...

Concursul National De Muzica - Zambet De Copil

Asociatia cultural – artistica "Danubiana" cu sprijinul Asociatiei de turism (ATBH) si a Primariei Baile Herculane, oragnizeaza in perioada 23 – 24 August 2012, editia a III–a a Concursului National de muzica usoara si populara "ZAMBET DE COPIL" ce se va desfasura la Gradina De Vara, zona Parc Vicol din statiunea Baile Herculane.

Strandul Cerna Baile Herculane

S-a deschis strandul Cerna din statiunea Baile Herculane. Strandul termal este situat in centrul statiunii Baile Herculane, langa Hotel Cerna. Programul la strand este intre orele 08.00 si 19:00, strandul are bazin de copii si vestiare. Pretul biletului de intrare la strand este de 7lei.

Noul viceprimar la Primaria Baile Herculane

Astazi s-a votat la Primaria Baile Herculane. Consiliul local al statiunii Baile Herculane a ales astazi in sala de sedinte a Primarie Baile Herculane, pe noul viceprimar, domnul Gore Domilescu. Astfel, Primaria Baile Herculane isi va continua proiectele incepute alaturi de Nicusor Vasilescu - primar si Gore Domilescu - viceprimar.

Citește mai departe...

Nicusor Vasilescu - Noul Presedinte PD-L Caras Severin

Primarul statiunii Baile Herculane, Nicusor Vasilescu, a devenit in urma ultimei sedinte organizata la Resita, Presedintele organizatiei PD-L Caras Severin. Viceprimarii PD-L Caras Sevrin sunt Eugen Cismaneantu - primarul orasului Bocsa si Dragos Enache din Otelul Rosu.

Cinema 3D Baile Herculane

In Baile Herculane se lucreaza intens la Cinematograful statiunii. Situat in centrul istoric al statiunii Baile Herculane, noul cinema va fi unul modern, cu posibilitatea de a viziona filme 3d. Proiectul finantat De Ministerul Dezvoltarii si Turismului va fi gata cel mai probabil in toamna anului 2012.

Citește mai departe...

Baile Herculane fara iluminat stradal

In urma blocarii conturilor Primariei Baile Herculane de catre ANAF, societatea de energie electrica ENEL a fost nevoita sa intrerupa distributia de energie catre Primaria Baile Herculane, ca urmare a neplatii facturilor. Astfel, statiunea Baile Herculane a ramas fara iluminat stradal incepand din data de 30 mai 2012. PRIMARIA BAILE HERCULANE

 

Citește mai departe...

Primaria Baile Herculane

Click pentru ultimele informatii legate de Primaria Herculane.

Targul International De Turism 2012 - Bucuresti

Singurul reprezentant al judetului Caras Severin, un judet cu un potential turistic poate unic în România, este Primaria Baile Herculane.

Începând de joi 15 martie si pâna duminica inclusiv, la Bucuresti în cadrul Complexului Expozitional Romexpo din Capitala se desfasurat editia de primavara a Târgului International de Turism al României.

Citește mai departe...

Mihai Eminescu sarbatorit la Baile Herculane

 

In statiunea Baile Herculane a avut loc astazi Festivalul international “Mihai Eminescu”, la care au participat personalitati ale vietii culturale din Bucuresti, Turnu Severin, Craiova, Pitesti, Sighet, Botosani, dar si din Serbia si Republica Moldova. In cadrul simpozionului desfasurat la Sala de sedinte a Primariei orasului de pe Valea Cernei, participantii au reliefat creatia literara si publicistica a lui Mihai Eminescu, aducând date inedite din viata poetului aniversat. In acest cadru festiv, Ionut Lalescu – viceprimarul orasului Baile Herculane si Florian Copcea – moderatorul manifestarilor au decernat Premiul si Medalia “Mihai Eminescu” pentru cartile aparute In anul 2011, precum si pentru promovarea culturii române In comunitatile românesti din afara granitelor tarii,laureatii editiei din acest an fiind : Alexandar Najdanovici – presedintele Asociatiei Studentilor Timoceni din România; Florea Miu – Craiova; Dusan Pârvulovici – directorul Agentiei de stiri “TIMOC PRESS” din Negotin (Serbia); Denisa-Maria Balaj – eleva la Liceul Hercules; Valeriu Matei – Republica Moldova; Sorin Florian Copcea – Drobeta Turnu Severin si Gheorghe Raducanu – Rm Vâlcea.
Pe o ninsoare foarte frumoasa, la bustul poetului Mihai Eminescu din Centrul istoric al statiunii a avut loc un moment poetic sustinut de elevi ai Liceului Hercules din Baile Herculane si au fost acordate diplomele “Mihai Eminescu” pentru creatie artistica : Virginia Paraschiv – pentru critica literara; Constantin Padureanu – proza si Pavel Balan – pentru promovarea culturii române sti In Republica Serbia. Festivalul international “Mihai Eminescu” din Baile Herculane a fost organizat de Uniunea Scriitorilor din România, Primaria si Consiliul Local Baile Herculane, Fundatia  Culturala “Lumina” din Turnu Severin si Societatea Scriitorilor Danubieni.

In statiunea Baile Herculane a avut loc astazi Festivalul international “Mihai Eminescu”, la care au participat personalitati ale vietii culturale din Bucuresti, Turnu Severin, Craiova, Pitesti, Sighet, Botosani, dar si din Serbia si Republica Moldova. In cadrul simpozionului desfasurat la Sala de sedinte a Primariei orasului de pe Valea Cernei, participantii au reliefat creatia literara si publicistica a lui Mihai Eminescu, Citește mai departe...

Colinde la Hotel Diana

 

Spiritul sarbatorilor de Craciun a fost adus In aceasta seara pe Valea Cernei de corul barbatesc KINONIA al Episcopiei Severinului si Strehaiei, care a prezentat un concert de colinde la Sala de festivitati a Hotelului Diana din Baile Herculane, In fata unui public surprinzator de numeros. Corul KINONIA a luat fiinta In anul 2005 cu binecuvantarea Prea Sfintitului Nicodim – Episcopul Severinului si Strehaiei, fiind format din 25 de membri, Insa la Herculane au venit doar 22 de coristi.  Pana In prezent, corul barbatesc KINONIA a scos doua CD-uri : primul CD poarta titlul ""Paraclisul Sfantului Nicodim de la Tismana" -  ocrotitorul Episcopiei Severinului si Strehaiei si cuprinde cantece de stea bizantine. Dupa cum ne-a precizat Arhimandrit Adrian-Cristian Mazilita – dirijorul corului, cel de-al doilea este un CD document, fiind primul cor a imprimat In varianta aproape completa cele mai vechi cantece de stea tiparite de Anton Pann la 1948.  In preajma Praznicului Nasterii Mantuitorului Iisus Hristos din acest an va aparea un nou CD cu cantece de stea din Mehedinti, culese din satul Paunesti, care face parte din subzona folclorica Plaiul Closani.
Sub bagheta dirijorului Arhimandrit Adrian-Cristian Mazilita, corul KINONIA a adus In atentie, In aceasta seara, cele mai frumoase colinde armonizate si colinde autentice din Mehedinti, dar si cantece de stea din Mehedinti si colinde din Ardeal.  Manifestarea s-a bucurat de binecuvantarea si prezenta Prea Sfintitului Lucian – Episcopul Caransebesului, care la sfarsitul concertului ne-a declarat : "Prea Sfintitul Nicodim, Impreuna cu corul KINONIA al Episcopiei Severinului si Strehaiei au raspuns cu bucurie invitatiei noastre de a participa In aceasta seara la Sala de festivitati a Hotelului Diana din Baile Herculane la un concert de colinde. Traditionalul concert de colinde, pentru ca noi In fiecare an primim colindatori de la Severin si In fiecare an mergem la Severin ca sa aducem credinciosilor de acolovestea cea buna a nasterii Mantuitorului Hristos. In acest an, Intr-adevar, In premiera sunt si oaspetii nostri din Severin aici In Baile Herculane, dar In premiera vom fi si noi maine la Orsova cu un concert de colinde, corul Episcopiei Caransebesului Impreuna cu grupul CATHARSIS. Ne-am bucurat de o prezenta numeroasa, multi credinciosi si preoti din Protopopiatul Baile Herculane, Insa am observat ca au venit la acest concert credinciosi care sunt la tratament In aceasta statiune si ne-am bucurat ca au gustat din colindul sfant si bun, din colindul stramosesc".  La manifestare a participat, de asemenea, Prea Sfintitul Nicodim – Episcopul Severinului si Strehaiei : "Am gasit aici un numar mare de locuitori din Baile Herculane si nu numai, care au venit sa guste din aceasta bucurie a Craciunului pe care colindele noastre o propovaduiesc.  Raman bucuros caci aceste traditii se pastreaza si vor dainui mai departe, generatia noastra le vor lasa generatiilor viitoare si Dumnezeu va fi slavit pana la sfarsitul veacurilor!".

Spiritul sarbatorilor de Craciun a fost adus luni 12 decembrie 2011 seara pe Valea Cernei de corul barbatesc KINONIA al Episcopiei Severinului si Strehaiei, care a prezentat un concert de colinde la Sala de festivitati a Hotelului Diana din Baile Herculane, In fata unui public surprinzator de numeros. Corul KINONIA a luat fiinta In anul 2005 cu binecuvantarea Prea Sfintitului Nicodim – Episcopul Severinului si Strehaiei, fiind format din 25 de membri, Insa la Herculane au venit doar 22 de coristi.

 

Citește mai departe...

SC Sind Tour Trading Srl

În vara acestui an, conducerea SC Sind Tour Trading SRL, care administreaza ?i hotelurile Dacia si Domogled din statiunea de pe Valea Cernei, a fost încredintata SC Grup Mirinvest Timisoara, aceasta asigurând managementul celor doua complexe hoteliere. Odata cu preluarea managementului, au fost începute lucrarile de reparatii si modernizare a Hotelului Domogled, lucrari care sunt în plina executie în aceasta perioada.

 

Citește mai departe...

Conferinta Nationala Apicultura

Hotelul Roman din statiunea Baile Herculane va gazdui sâmbata 3 decembrie cea de-a 5-a editie a Conferintei nationale "Apicultura, încotro?". Organizatorii, Camera Agricola din Caras-Severin, cu sprijinul Consiliului Judetean, invita la conferinta toti apicultorii interesati, pentru a stabili împreuna cu ministrul Valeriu Tabara, formele de sprijin a sectorului apicol, în anul 2012. manifestarea va începe la ora 10

Politia Baile Herculane - Cazier Judiciar

La sediul Politiei orasului statiune Baile Herculane a fost deschis miercuri 28 septembrie 2011, un ghiseul de cazier judiciar, care deserveste atat populatia orasului de pe Valea Cernei, cat si cea din comunele din zona : Toplet, Mehadia, Cornereva, Mehadica, Iablanita si Cornea, spunea dl inspector Radu Stefan – împuternicit la comanda Politiei Baile Herculane. Programul de functionare al ghiseului este zilnic, de luni pana joi, între orele 9.00 si 11.00, eliberarea certificatului de cazier judiciar facandu-se pe loc pentru persoanele fizice, iar ridicarea certificatului se face numai personal.

Citește mai departe...

Baile Herculane in plin sezon

Statiunea Baile Herculane este in plin sezon. Gradul de ocupare la cazare in iulie 2011 la pensiunile din Baile Herculane este de 70% incursul saptamanii si urca pana la 90% in week-end. Cei mai multi turisti sunt din judetele limitrofe Carasului, dar sunt si turisti veniti din alte parti ale tarii. Valea Cernei deasemenea este plina de corturi, in principal zona 7 Izvoare si campingurile special amenajate pentru corturi. Tarifele pentru campare la campingul 7 Izvoare incepe de la 10lei/zi.

Nedee in comuna Domasnea

Astazi 5 si maine 6 iulie 2011, in comuna Domasnea se vor desfasura manifestarile de nedee. Sarbatoarea are loc in fiecare an, odata cu praznuirea Hramului Bisericii din comuna Domasnea. La Biserica Ortodoxa din comuna Domasnea va avea loc marti, 5 iulie, savarsirea Sfintei Liturghii Arhieresti oficiata de Prea Sfintitul Lucian – Episcopul Caransebesului, înconjurat de un sobor de preoti din Protopopiatul Baile Herculane, în frunte cu Prea Onoratul parinte protopop Nicolae Peres.

 

Citește mai departe...

Nedee in satul Petnic, com. Iablanita

Miercuri si joi 29 si 30 iunie 2011, satul Petnic din comuna Iablanita gazduieste sarbatorile de nedee. Hramul bisericii din Petnic se sarbatoreste in fiecare an la sarbatoarea ortodoxa a sfintilor Patru si Pavel.

Asociatia De Turism Baile Herculane

La Vila Hera din statiunea Baile Herculane va avea loc maine, miercuri 15 iunie, de la ora 18.00 sedinta de lucru a Asociatiei de Turism din Baile Herculane. Ordinea de zi a sedintei cuprinde discutarea problemelor organizatorice si ale membrilor asociatiei, precum si modul de stabilire a vaucherelor gratuite acordate membrilor asociatiei pentru tiroliana care va fi inaugurata sambata, 18 iunie, pe Valea Cernei a declarat dna Mariana Molnar – presedintele Asociatiei de Turism din Baile Herculane.

Accident rutier mortal in comuna Mehadia

Accident mortal în aceasta dimineata pe raza comunei Mehadia. Un minor în varsta de 3 ani, care a fost lasat nesupravegheat, a încercat sa traverseze DN 6, în fuga si fara sa se asigure. Baiatul a fost acrobat de o autobasculanta condusa pe directia Caransebes-Orsova. În urma impactului baiatul a decedat pe loc, a informat agentul Ancuta Carbunaru, purtator de cuvant la Inspectoratul Judetean de Politie Caras-Severin. Conducatorul autobasculantei este cercetat pentru ucidere din culpa.

Simulare Cutremur in Romania incheiata cu succes

În orasul Baile Herculane a avut loc astazi, joi 12 mai, un exercitiu de simulare la cutremur cu magnitudinea de 6 grade pe Scara Richter produs în apopiere de Baile Herculane, la 4 km nord de comuna Mehadia si urmat de incendiu. Dupa alarmarea producerii cutremurului, la Sala de sedinte a Primariei s-a reunit Comitetul local pentru situatii de urgenta

 

Citește mai departe...

Simulare Cutremur In Baile Herculane

In statiunea Baile Herculane va avea loc joi, 12 mai, un exercitiu de alarmare publica în care se simuleaza producerea unui cutremur in sudul judetului Caras-Severin, cu epicentrul în Dealurile Plugovei. Exercitiul va fi desfasurat de Comitetul local pentru situatii de urgenta,

 

Citește mai departe...

Herculane Cazare 2011 - Hotel Hercules

 

Omul de afaceri Iosif Armas beneficiaza din nou de întelegere din partea Bancii Comerciale, care a suspendat licitatia pentru vanzarea hotelului Hercules, programata pentru vineri, 15 aprilie. SC Hercules din Baile Herculane, a acumulat datorii de peste 4 milioane de lei ca urmare a unui credit contractat în urma cu mai multi ani. Iosif Armas, presedintele Consiliului de Administratie al societatii, s-a angajat sa plateasca datoriile integral, pana la sfarsitul acestei luni, a precizat executorul judecatoresc Marius Spineanu. În cazul în care angajamentul nu va fi respectat, va fi reluata licitatia pentru vanzarea hotelului.
***
Banca Comerciala Romana, prin executorul Marius Eleodor-Spineanu, anunta din nou, scoaterea la licitatie pentru recuperarea unor datorii, a hotelului Hercules din Baile Herculane.
Actiunea a fost programata pentru data de 15 aprilie ora 12, la sediul BCR SA sucursala din Baile Herculane. Cu toate ca anul trecut a mai beneficiat de o reesalonare la plata a datoriilor acumulate, SC Hercules-Grup Argirom, controlata de omul de afaceri Iosif Armas,  nu s-a tinut de angajament. Cel putin asa declara executorul judecatoresc.
Reamintim faptul ca în luna iulie 2010, BCR, a mai programat odata scoaterea la licita?ie a hotelului apar?inand Societatii Hercules, însa la acea vreme, nu s-a înscris niciun ofertant. SC Hercules avea atunci o datorie de peste 4.466.000 lei fata de Banca Comerciala Romana, iar Iosif Armas, a reusit sa convinga institutia bancara ca e un datornic de buna credinta, beneficiind astfel de esalonarea datoriilor. Timp de 6 luni SC Hercules s-a obligat sa achite rate lunare de 160 000 de lei pentru a stinge datoria la dobanzile si penalizarile aferente creditului. Dupa 6 luni, în cazul în care protocolul ar fi fost respectat, se pare ca se putea obtine si o reesalonare a creditului efectiv de peste 3 milioane de lei.
Insa, de la dorinta la putinta e cale lunga si astfel, banca a initiat din nou procedura de vanzare prin licitatie, pentru stingerea datoriilor.
Pe site-ul BCR, apar si elementele tehnice de care ar putea fi interesat orice participant la licitatie: este vorba de Complexul hotelier cu baza de tratament balnear, în suprafata utila de 12.394 mp, regim inaltime P+9, terenul aferent de 5.397 mp. Un restaurant dotat cu sistem de aer conditionat, 280 de locuri în sala, capacitate de cazare în 133 camere, din care 34 camere cu un pat, 97 camere cu 2 locuri, 2 apartamente cu 4 locuri la etajele 1 si 2, lifturi, tamplarie exterioara PVC cu geam termopan, sistem de incalzire cu centrala termica proprie.
Iosif Armas este presedintele Consiliului de Administratie al “Hercules”, iar “Argirom International” detine circa 61,1% din actiunile acestei societati.
Un alt fapt extrem de interesant,  a atras atentia Departamentului de Investigatii.
Anul trecut, Bursa on-line, publica în 25 iunie în articolul cu titlul ” Creditorii cer îndepartarea lui Iosif Armas de la conducerea “Argirom International”, informatia conform careia a fost initiata procedura de îndepartare a omului de afaceri Iosif Armas de la conducerea societatii, la propunerea Administratiei Nationale a Rezervelor de Stat (ANRSPS), principalul creditor al companiei. Motivul? printre altele si acela ca Iosif Armas a tergiversat finalizarea procedurii de insolventa a SC “Argirom International”.
ANRSPS cerea atunci înlocuirea lui Iosif Armas din orice functie de conducere a tuturor societatilor la care aceasta firma detine peste 30% din actiuni. ANRSPS mai solicita de urgenta convocarea Adunarii Generale a SC “Hercules” SA, la care SC “Argirom International” SA este actionar majoritar, pentru schimbarea consiliului de administratie, schimbarea presedintelui consiliului de administratie, propunerea de intrare în procedura reorganizarii judiciare a societatii în vederea verificarii modalitatilor de înstrainare a activelor societatii si recuperarea activelor fraudulos înstrainate de la data intrarii în procedura insolventei a “Argirom International” SA.
Curios este faptul ca desi la vremea respectiva (iunie 2010) Corneliu Manu, purtator de cuvant al ANRSPS il acuza pe Iosif Armas si spunea ca prin atitudinea manifestata de administratorul judiciar si prin neîndeplinirea obligatiilor legale, se considera ca tergiverseaza finalizarea procedurii de insolventa, îl gasim pe omul de afaceri în aceeasi functie si în luna octombrie 2010. Documentele postate pe site-ul Bursei de valori Bucuresti, nu mint!
In Raportul Curent ce poate fi citit pe site-ul BVB, la “Evenimente importante de raportat”, scrie negru pe alb: “Nu a fost înregistrata nicio schimbare semnificativa în structura”. Intr-adevar la patru luni de cand se anuntase înlaturarea sa din functie, Iosif Armas semna documente avind aceeasi calitate:presedinte al Consiliului de Administratie al SC Hercules din Baile Herculane. Mai departe cititm la “Procedura falimentului” si “înstrainari de active” ca “nu este cazul”. Cu toate ca, in 2010, au “zburat” din patrimoniu, mai multe obiective cu greutate. Intre care si Complexul hotelier Roman.
si atunci, ce alta concluzie sa tragem? Ca a fost doar o “fumigena” povestea cu înlaturarea omului de afaceri Iosif Armas din functiile de conducere în toate societatile sale?
Fumigena sau nu, Iosif Armas, are în continuare locul sau în topul Forbes al milionarilor în euro.
Asta ca sfidarea sa fie…totala.

Omul de afaceri Iosif Armas beneficiaza din nou de întelegere din partea Bancii Comerciale, care a suspendat licitatia pentru vanzarea hotelului Hercules, programata pentru vineri, 15 aprilie. Unitatea de cazare din Baile Herculane SC Hercules SA, a acumulat datorii de peste 4 milioane de lei ca urmare a unui credit contractat în urma cu mai multi ani.

 

Citește mai departe...

Baile Herculane - Cazare prin Ministerul Muncii

Prima serie de turi?ti din 2011 cu bilete subventionate de Ministerul Muncii au sosit în statiunea Baile Herculane sambata 9 aprilie. Peste 1000 de turisti au fost cazati în complexele hoteliere apartinand SC Sind Tour SRL, SC Complex Cerna, Complexul Roman si Complexul Diana, complexe cu baza de tratament proprie.

 

Citește mai departe...

Politia Baile Herculane

Ziua Politiei Romane va fi marcata în orasul de pe Valea Cernei vineri, 25 martie, de la ora 10.00, când este organizata Ziua Portilor Deschise la sediul Politiei orasului Baile Herculane. Sunt invitati special la aceasta actiune elevii din ciclul primar de la Liceul Hercules si copiii de la Gradinita cu Program Prelungit "Floare de colt" din statiunea de pe Cerna

 

Citește mai departe...

Politia Baile Herculane - Juniorat

Miercuri 16 martie, participantii la trafic din Baile Herculane au observat ca efectivele politistilor de la circulatie s-au marit si au forte proaspete. Acestea sunt elevi din clasa a IV-a de la Liceul Hercules, care împreuna cu reprezentantul Politiei orasului de pe Valea Cernei formeaza patrula de circulatie care asigura fluenta traficului la trecerea de pietoni din zona. Citește mai departe...

Balul Martisorului - 8 Mrtie 2011

La Casa Pensionarilor din orasul Baile Herculane se va desfasura marti, 8 martie, traditionalul "Balul femeilor", prin care va fi marcata în acest cadru festiv Ziua internationala a femeii. Manifestarile vor începe la ora 18.00, fiind invitate s? participe 60 de femei, membre sau nu ale Asociatiei Pensionarilor din orasul de pe Valea Cernei.

Citește mai departe...

Party Night in Barul Hotelului Roman Baile Herculane

Vineri 28 ianuarie 2011 in barul hotelului Roman din Baile Herculane situat la etajul 3, va avea loc un super party organizat de conducerea hotelului. Animatoarele special aduse pentru acesta seara si dj-ul invitat vor incinge atmosfera in locatia recent modernizata de catre noii proprietari ai hotelului Roman. Hotelul Roman din Baile Herculane are modernizate in totalitate in prezent restaurantul, barul de la etajul 3, baza de tratament. 

Manastirea Nasterii Maicii Domnului

La Manastirea cu hramul “Nasterea Maicii Domnului” din statiunea Baile Herculane se fac în aceasta perioadaultimele pregatiri pentru întîmpinarea Nasterii Mîntuitorului nostru Iisus Hristos. În Ajunul Craciunului sînt asteptati colindatorii pe toata durata zilei, iar credinciosii care vor participa la Sfînta Liturghie din ziua Craciunului, sîmbata 25 decembrie, vor primi cîte un cozonac,

 

Citește mai departe...

Consultanta agricola

La Hotelul Roman din Baile Herculane s-a desfasurat ieri, vineri 17 decembrie, simpozionul "Camerele agricole – prezent si perspective", organizat de Camera Agricola a judetului Caras-Severin. Participa la acest simpozion conducerile a 16 camere agricole din tara, fiind prezent de asemenea dl prof. dr. ing. Gheorghe Lacatusu – coordonatorul activitatii de consultanta agricola din cadrul Ministerului Agriculturii.
Citește mai departe...

Manastirea Maicii Domnului

La Manastirea “Nasterii Maicii Domnului” din statiunea Baile Herculane va avea loc sîmbata 4 decembrie (ziua Sf. Varvara) tîrnosirea Paraclisului manastirii, slujba de sfintire urmînd sa fie oficiata, de la ora 8.30, de catre Prea Sfintitul Lucian – Episcopul Caransebesului, înconjurat de un sobor de preoti si diaconi. Slujba de sfintire va fi urmata de oficierea Sfintei Liturghii Arhieresti, la aceste evenimente deosebite pentru obstea Manastirii “Nasterea Maicii Domnului” fiind invitati sa participe credinciosii din orasul de pe Valea Cernei si din împrejurimi, precum si turistii aflti in statiune in acest week-end.

Baile Herculane - Fonduri europene

Primaria statiunii Baile Herculane este beneficiara unui fond nerambursabil de 1,3 milioane euro, obtinut prin promovarea unui proiect în cadrul Programului de Cooperare Transfrontaliera România-Serbia finantat de Uniunea Europeana. Viceprimarul localitatii, Ionut Lalescu, a declarat, ca suma primita pentru implementarea proiectului “Via Danubia” va fi utilizata pentru refacerea, între centrul statiunii si complexul hotelier Roman, a zonei de promenada a celebrei statiuni balneare.

Citește mai departe...

CNSLR Fratia la Baile Herculane

La Hotelul Dacia din Baile Herculane s-a desfasurat astazi 19 noiembrie 2010, conferinta nationala a CNSLR Fratia, la care au participat aproape 300 de delegati din întreaga tara, precum si invitati. De asemenea, au fost prezenti dnii Marius Petcu – presedintele CNSLR Fratia, Sorin Stan – secretarul general si cei 11 vicepresedinti ai confederatiei.
Citește mai departe...

Reabilitare case rromi

25.765 lei, aceasta este suma care a fost aprobata de catre Consiliul Local al Primariei Baile Herculane pentru achizitionarea materialelor de constructie pentru reabilitarea a 6 locuinte ale rromilor. Locuintele sînt situate în zona Fabricii de Var si au fost grav afectate în urma unui incendiu, suma necesara pentru reabilitarea acestor locuinte fiind asigurata de la bugetul local al orasului Baile Herculane.